On podem veure les Aurores Boreals a Europa?

Les aurores boreals són un fenomen natural que es produeix en regions properes als pols magnètics de la Terra, i són més comuns en les regions properes al cercle polar àrtic, com ara Noruega, Suècia, Finlàndia, Islàndia, Groenlàndia, Rússia i altres regions septentrionals d’Europa.

Les millors èpoques per veure les aurores boreals a Europa són durant els mesos d’hivern, entre setembre i març, quan les nits són més llargues. No obstant, per veure les aurores boreals, també es requereixen altres condicions, com ara una nit clara i sense núvols i activitat solar.

A quines latituds podem veure Aurores Boreals

Les aurores boreals es poden observar a latituds properes als pols magnètics de la Terra, especialment en les zones properes al cercle polar àrtic i al cercle polar antàrtic. Això significa que les latituds on és més probable veure les aurores boreals són:

  1. Aproximadament entre 66 i 69 graus de latitud nord (zona del cercle polar àrtic).
  2. Aproximadament entre 66 i 69 graus de latitud sud (zona del cercle polar antàrtic).

Veure les Aurores Boreals a Suècia

Suècia és un lloc excel·lent per veure les aurores boreals, ja que es troba en la zona del cercle polar àrtic. Les millors zones per veure les aurores boreals a Suècia són les regions del nord: Abisko i Kiruna.

Abisko es troba a una latitud d’aproximadament 68.35 graus nord, i Kiruna es troba a una latitud d’aproximadament 67.86 graus nord. Aquestes dues ciutats es troben dins la regió de l’àrtic, la qual cosa fa que siguin llocs populars per observar les aurores boreals i gaudir d’altres experiències úniques en aquesta àrea del món.

Abisko és especialment popular entre els amants de les aurores boreals, ja que té un clima relativament sec i estable, i és conegut per les seves nits clares i netes.

Kiruna també és una bona opció, amb una varietat d’opcions d’allotjament i activitats per fer durant el dia, així com vistes espectaculars de les muntanyes i els llacs del voltant.

Com arribar a Kiruna?

Kiruna és una ciutat del nord de Suècia que es pot arribar per diferents mitjans de transport. Aquí tens algunes opcions:

  1. Avió: L’aeroport de Kiruna (KRN) té vols directes des d’Estocolm amb SAS i NORWEGIAN. No hi ha vols des d’altres països, sempre s’ha de fer escala a Estocolm.
  2. Tren: També pots arribar a Kiruna en tren des de diverses ciutats de Suècia i altres països europeus. La línia de tren de l’àrtic SJ connecta Kiruna amb altres ciutats del nord de Suècia, com ara Luleå i Narvik, a Noruega. També hi ha trens nocturns des de la ciutat d’Estocolm fins a Kiruna.

Vols venir a veure les Aurores Boreals a Suècia?

Subscriu-te a la newsletter i t’enviarem tota la informació al mail