Albirament de balenes a Skjervoy

Del 12 al 14 de gener, vaig tenir l’oportunitat d’embarcar-me en una aventura fascinant a Skjervoy, una localitat situada a la regió àrtica del nord de Noruega. La meva missió: veure balenes i orques en les aigües gelades del nord. I no vaig quedar decebuda. Els tres dies van ser una experiència única, on vaig tenir l’oportunitat de presenciar diverses espècies de balenes i orques en el seu entorn natural.

Skjervoy és coneguda com un dels millors llocs per observar balenes a Noruega, i hi ha una raó per això. La seva ubicació estratègica prop de les fredes aigües àrtiques la converteix en un lloc privilegiat per a la vida marina. A més, la topografia submarina de la zona, amb canals profunds prop de la costa, crea un hàbitat ideal per a les balenes, que acudeixen a aquestes aigües riques en nutrients per alimentar-se.

Durant la meva estada, vaig tenir la sort de veure una varietat impressionant de balenes. El primer i el tercer dia, vam veure grans grups d’orques. A més, també vam tenir la sort de veure balenes d’aleta, que es caracteritzen per les seves aletes dorsals prominents, així com catxalots i balenes geperudes.

Una de les experiències més memorables va ser poder presenciar com diferents espècies de balenes i delfinids convivien en un mateix fiord. Va ser sorprenent veure aquests majestuosos animals en harmonia en un mateix espai. No va caler navegar molt lluny per poder-los veure tots. Ja havia vist catxalots abans, a Andenes, però el que vaig veure i viure a Skjervoy… és incomparable!

A més de l’emocionant observació de balenes, també vam veure Aurores Boreals a la nit. Ja sabeu que a Suècia les veiem també, tinc un viatge dedicat a l’observació d’Aurores, però veure-les sobre el mar, amb els seus reflexos, és impressionant.

Skjervoy és molt més que un destí turístic per observar balenes; és una finestra cap a un món submarí fascinant i una oportunitat per connectar amb la natura en la seva forma més majestuosa.

Per transformar aquesta aventura en una experiència de Llums de l’Àrtic, hem creat el viatge de “AURORES + BALENES”, oferint una oportunitat única per explorar la vida marina àrtica i capturar la màgia de les aurores boreals en un entorn íntim i exclusiu. Amb tres nits a Skjervoy i una nit a Tromso, aquesta escapada ofereix una immersió completa en la meravellosa natura àrtica de Noruega.

Ja sigui amb Llums de l’Àrtic o pel vostre compte, si alguna vegada teniu l’oportunitat de visitar aquesta regió àrtica, no dubteu a fer-ho. Estic segura que l’experiència de veure les balenes de prop i les aurores boreals sobre el mar us deixarà tan impressionats com ho va fer amb mi.

 

Vols venir a veure les Aurores Boreals a Suècia?

Subscriu-te a la newsletter i t’enviarem tota la informació al mail